Overskrift med HCH
16-22 Anmeldelser aktivForside


ANMELDELSER
 

thin grey line 950
qoute mark large
qoute mark large
qoute mark large
qoute mark large
qoute mark large
qoute mark large
qoute mark large
qoute mark large
qoute mark large

Fantastisk flot anmeldelse af Kristian Madsen på forsiden af "Politiken" Kultur den 11. november 2011: "et rytmisk pulsslag gennem dansk politisk historie"; "en fascinerende udviklingshistorie om politisk retorik i Danmark"; "Bogen demonstrerer suverænt, hvordan stort set alle statsministrene løber tør for sproglig kreativitet og politisk retning". Kristian Madsen giver bogen fem hjerter og samler til sidst op  med: "et stykke helt igennem fantastisk formidling af 70 års dansk politisk  historie, der elegant væver tre røde tråde sammen: samfundsudviklingen,  den retoriske udvikling i dansk politik og små portrætter af mændene ved roret. Det er knagende godt skuldret!"

 Citater taget fra Kristian Madsens anmeldelse i Politikens Kulturmagasin:
"En fremragende fortælling om Danmark gennem 70 år”

Læs hele anmeldelsen på Politikens hjemmeside

 

Endnu en meget positiv anmeldelse denne gang af historikeren Poul Ulrich Jensen på Historie-Online.dk: en "enestående kildesamling til de seneste 70 års  Danmarkshistorie" med "en underholdende, skarp og velskrevet  karakteristik" før hver tale, “Nu gælder det Danmark!” kan varmt  anbefales."

Læs hele anmeldelsen på Historie-online.dk

 

Endnu en fin anmeldelse. Her er det Erik Stubtoft i Helsingør Dagblad der skriver: “Ved at gengive de mange nytårstaler beskrives danmarkshistorien på en hel særlig måde. De enkelte talere tager jo oftest udgangspunkt i det forgangne års begivenheder og spår ofte om, hvordan det vil komme til at gå i det kommende år. (...) Det gode ved bogens behandling af nytårstalerne er, at forfatterne tillader sig at kommentere talerne og trække ting frem, som de synes er vigtige at hæfte sig ved. Det er også det, som gør bogen læseværdig.”

Læs hele anmeldelsen på Helsingør Dagblads hjemmeside

 

Nok en fin anmeldelse. Her er det Jes Fabricius  Møller i Kristeligt Dagblad der skriver: “Stimulerende samling af de danske statsministres nytårstaler fortæller danmarkshistorie på en anden måde. De danske statsministres nytårstaler giver et interessant længdesnit i Danmarks historie de seneste 70 år.”

Læs hele anmeldelsen på Kristeligt Dagblads hjemmeside

 

Så kom turen til Berlingske Tidende, hvor Mads Kastrup i sin lange og fine anmeldelse gør sig tanker om, hvordan Helle Throning-Schmidt vil løse opgaven med at skrive sin første nytårstale og om bogen blandt andet siger: “En ny bog, »Nu gælder det Danmark!«, af Eva Fischer Mellbin og Franz-Michael Skjold Mellbin indeholder samtlige statsministres nytårstaler fra den første i januar 1940 frem til Lars Løkke Rasmussens seneste. Netop omstændighederne omkring talerne - samfundets og verdens almene tilstand, såvel som den talende statsministers aktuelle placering i det folkelige kridthus - gør talerne til mere end blot høflige nytårskort.”

Læs hele anmeldelsen på Berlingske Tidendes hjemmeside

 

I Weekendavisen er Bo Bjørnvis blevet grebet af emnet og har skrevet en usædvanlig lang anmeldelse af bogen på forsiden og side 2 i bogsektionen, hvor han venligt noterer: “Det startede med landsfaderen Thorvald Staunings nytårstale 1. januar 1940, og siden har den siddende statsminister holdt en tale om rigets tilstand. (...) Nogle og tres taler i rap er hård kost, men de udmærkede kommentarer, bogens forfattere har forsynet hver tale med, sukrer pillen. Man forstår, hvorfor hvert ord er vejet på en guldvægt.”

Har du abonnement kan du læse hele anmeldelsen på Weekendavisens hjemmeside

 

Jyllandsposten anbefaler den 8. januar 2012 “Nu gælder Det Danmark!” til sine læsere, og giver bogen følgende skudsmål med på vejen: “Traditionen omkring statsministerens nytårstale opstod, da Stauning holdt en af de mest dramatiske og kontroversielle taler, nationen nogensinde havde hørt, den 1.januar, 1940. Det kan man læse i en ny bog, der har samlet statsministrenes nytårstaler fra dengang og til i dag, med kommentarer fra blandt andre Poul Schlüter og Anders Fogh Rasmussen. Samlet udgør talerne en anderledes og meget afslørende Danmarkskrønike.”

 

I Retorikmagasinet 3/2012 får "Nu Gælder Det Danmark!" 5xR (stjerner) af Christian Stenz Kirkebæk: "Nytårstaler er medrivende historiefortælling - Lad det være sagt med det samme at forfatterne Mellbin har gjort det fremragende. Alle nytårstalerne - lige fra Stauning indleder traditionen den 1. januar 1940 til Løkke Rasmussens tale sidste år - kan opleves samlet for første gang, og det er medrivende læsning. Talerne bliver omhyggeligt introduceret og bundet sammen af korte, velskrevne afsnit. (...) Nu gælder det Danmark! er en enestående formidling af de seneste 70 års danmarkshistorie. At historien fortælles gennem talerne, gør den usædvanligt levende, og oven i købet er forfatterne selv glimrende historiefortællere. Det skarpe og velbegrundede fokus på lige netop statsministrenes nytårstaler får samlingen til at fremstå langt mere gennemarbejdet og afrundet end andre lignende værker, og det er fuldt fortjent.”

Læs hele anmeldelsen på Retorikmagasinets hjemmeside.

 

Endnu en femstjernet anmeldelse! Denne gang er det børne og kulturdirektør, Per B. Christensen, der har anmeldt "Nu Gælder Det Danmark!" for DanskeKommuner.dk. I sin lange anmeldelse giver han bogen masser af roser og fem ud af seks stjerner: "Et imponerende værk om statsministrenes forskellige sproglige stile og deres forsøg på at nå nationen, når danskerne vågner med tømmermænd 1. nytårsdag" - "Mellbins bog bindes fornemt sammen af de små introduktioner om samtiden, sproget, personen og de politiske emner" - "En glimrende og interessant bog for politisk og retorisk interesserede læsere."

 

 

Anmeldelse i Politiken
qoute mark large end
Anmeldelse på historie-online.dk
qoute mark large end
Anmeldelse i Helsingør Dagblad
qoute mark large end
Anmeldelse i Kristeligt Dagblad
qoute mark large end
Anmeldelse i Berlingske Tidende
qoute mark large end
Anmeldelse i Weekendavisen
qoute mark large end
Anmeldelse i Jyllands Posten
qoute mark large end
Anmeldelse i Retorikmagasinet
qoute mark large end
Anmeldelse i Jyllands Posten
qoute mark large end