Overskrift med HCH
16-22 Medier aktivForside


“NU GÆLDER DET DANMARK! I MEDIERNE
 

thin grey line 950

Her finder du meget af omtalen af “Nu Gælder Det Danmark” i medierne og mange af Evas interviews.
Under “Artikler” kan du også læse vores egne bidrag til debatten om statsministerens nytårstale, mens du under “anmeldelser” kan finde de mange anmeldelser af bogen.

thin grey line 950

Lyt!: Undskyld - hvor er hvedebrødsdagene?

Politisk Debat den 14. januar 2012 kl. 16:03 på  P1 i Danmarks Radio

Danmarks Radio samler op på regeringens første 100 dage med en række tidligere statsministre. Hør Eva slå tonen an, før blandt andet tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen ser tilbage på sin egen nytårstale 2011 og Liberal Alliance udfordrer statsministeren i Folketinget i opfølgning på hendes nytårstale..

medielogo dr p1 220 no frame
thin grey line 950

Hvor er visionen Helle?

Det spørger B.T. læserne om den 10. januar 2012, og bringer en lang række citater med vurderinger af statsministerens nytårstale. Her er det Eva, der citeres: “Det centrale spørgsmål i dansk politik hænger stadig i luften: Hvad går Thornings projekt egentlig ud på? Eva Fischer Mellbin, forfatter, på k-forum.dk”

bt-logo
thin grey line 950

Helle Thorning er blank og passiv

Den 8. januar 2012 kritiserer Andreas Karker statsministeren for at være blank og passiv og bruger reaktionerne på nytårstalen som eksempel, idet han blandt andet citerer Eva: “Helle Thorning-Schmidt missede sin chance i sin første nytårstale. Her var ærlig snak om krise, men intet egentligt håb, intet klart projekt. Danskerne fik ikke svar på det, vi allerhelst ville høre: Hvor skal fremtidens danske arbejdspladser komme fra?”

Læs mere her
 

bt-logo
thin grey line 950

Lyt!: Nytårstalen i historisk perspektiv

Orientering Weekend den 7. januar 2012 kl. 17:09 på  P1 i Danmarks Radio

Hør Eva sætte statsministerens nytårstale 2012 i et historisk perspektiv, hvor hun blandt andet sammenligner Helle Thorning-Schmidt med Anker Jørgensen og Poul Schlüter.

medielogo dr p1 220 no frame
thin grey line 950

Lyt!: Nytårets svære kunst: tale eller tie?

Politisk Debat den 7. januar 2012 kl. 16:03 på  P1 i Danmarks Radio

Hør Eva sætte statsministerens nytårstale 2012 i et historisk perspektiv, hvor hun blandt andet sammenligner Helle Thorning-Schmidt med Anker Jørgensen og Poul Schlüter.

medielogo dr p1 220 no frame
thin grey line 950

Intetsigende tale

Den 7. januar 2012  kritiserer Pia Kjærsgaard (DF) i et læserbrev til Nordjydske Stiftstidende statsministerens nytårstale og henter inspiration i tidligere tiders nytårstaler: “Helle Thorning-Schmidt nytårstale står i skærende kontrast til tidligere socialdemokratiske statsministres. Dem har jeg her i julen kunnet nyde i bogen "Nu gælder det Danmark", der indeholder en komplet samling af den danske statsministres nytårstaler - ikke mindst Thorvald Staunings berømte og meget dramatiske nytårstale fra 1940. Det var dengang, der var ægte socialdemokrater til. Det var dengang, der var schwung og følelser i danske politikeres taler.”

Læs mere her
 

nordjydske logo
thin grey line 950

Deres første nytårstale

Den 2. januar 2012 bringer B.T. en kort oversigt med citater fra forskellige danske statsministres første nytårstaler med henvisning til ”Nu Gælder Det Danmark”. Her om Stauning: “Hitler var rykket ind i Polen, da Thorvald Stauning satte sig til mikrofonen for at holde sin første nytårstale. Hans tale var den mest dramatiske og kontroversielle politiske tale i det 20. århundrede, skriver forfatterne til den ny bog om statsministrenes nytårstaler "Nu gælder det Danmark".”

 

bt-logo
thin grey line 950

3½ Røde Roser til Thornings Nytårstale

24Timer beder den 2. januar 2012 3 eksperter om at uddele røde roser til Helle Thorning-Schmidts første nytårstale som statsminister. Eva lander i midten med 3½ roser: “Helle Thorning ramte plet i forhold til den krisedagsorden og de problemer, danskerne gerne vil have med i talen. Hun forsøgte ikke at pakke problemerne ind, men lagde kortene på bordet. Det er en styrke.Men hun manglede svarene.”

medielogo 24timer no frame
thin grey line 950

Lyt!: Nytårstalen er statsministerens personlige tale

P1 Morgen den 2. januar 2012 kl. 06:09 på  P1 i Danmarks Radio

Hør Eva fortælle hvordan traditionen med statsministerens nytårstale giver et indblik i tidens tanker fra 1940 og frem. Bag efter svarer statsministeren på kritikken af hendes første nytårstale.

medielogo dr p1 220 no frame
thin grey line 950

Thorning huskede Søren fra Aalborg

Den 2. januar 2012 finder TV2 Nord Søren fra Aalborg i forlængelse af statsministerens nytårstale: “Statsministeren nytårstale har fået en blandet modtagelse i medierne mandag morgen. Eva Fischer Mellbin, der er medforfatter til den nye bog ”Nu gælder det Danmark – Statsministrenes nytårstaler”, fortæller til avisen 24timer, at hun ser det som en styrke, at Helle Thorning-Schmidt ikke pakker problemerne ind.”

Læs mere her

medielogo tv nordvest 220 no frame
thin grey line 950

Thorning: sammen kan vi besejre krisen

Den 1. januar 2012 bringer Metroexpress en analyse af statsministerens nytårstale med omtale af “Nu Gælder Det Danmark” og interview af Eva: “Sammenlignet med Anders Fogh Rasmussens (V) første nytårstale – opgøret med smagsdommere og ekspertvældet – manglede Thor­­nings tale ideologisk kant, mener Eva Fischer Mellbin. Omvendt var man ikke i tvivl om, at Danmark nu har en socialdemokratisk statsminister.”

Læs mere her
 

metro_logo
thin grey line 950

Lyt!: Statsministerens talegaver

Sproglaboratoriet den 29. december 2012 kl. 11:03 på  P1 i Danmarks Radio

Hør klip fra tidligere nytårstaler, mens Eva fortæller om sproget i nytårstalerne og om hendes forventninger til Helle Thorning-Schmidts første nytårstale som statsminister.

medielogo dr p1 220 no frame
thin grey line 950

Gud bevare Danmark

Den 31. december 2011 anbefaler Kristian Madsen på “Politiken” på ny “Nu Gælder det Danmark” til avisens læsere. Denne gang i anledning af nytåret: ”Forfatterparret [Eva Fischer Mellbin] og Franz-Michael Mellbin har samlet alle nytårstaler, der er blevet holdt, siden Stauning indstiftede traditionen i 1940, i den fremragende nye bog “Nu gælder det Danmark”, og spekulerer også lidt i, hvad vi har i vente fra Helle Thorning-Schmidt, der »både sprogligt og stilmæssigt ligger tæt op ad Anders Fogh Rasmussen«”

politiken logo
thin grey line 950

Forsidehenvisning: Nytårstalerne er tidens spejl

Artiklen i Kristeligt Dagblad den 31. december 2011 blev indledt med en forsidehenvisning med omtale af “Nu Gælder Det Danmark” og med citater fra interviewet med Eva. Her ét: “Den danske tradition er helt unik, og den har gjort rigtig gode ting for Danmark. Man fornemmer et folk, der er politisk interesserede, som engagerer sig og tager del i debatten. Nytårstalerne spiller en meget vigtig rolle i den tradition.”
 

logo-kristeligt-dagblad-fmm
thin grey line 950

Nytårstalerne er tidens spejl

Den 31. december 2011 bringer Kristeligt Dagblad på baggrund af et interview med Eva en helsides artikel om  traditionen bag statsministerens nytårstale i Danmark: “Stauning vil gøre sit til at føre landet gennem krigens vanskeligheder – dog uden selv at hive de store kanoner frem. Og han siger den berømte sætning: ”Nu gælder det Danmark og det danske folk.” Staunings ord i æteren er ifølge Eva Fischer Mellbin den mest modige politiske nytårstale nogensinde. Sammen med sin mand, Franz-Michael Skjold Mellbin, har hun netop udgivet bogen ”Nu gælder det Danmark!” om statsministrenes nytårstaler gennem tiden.”

Læs mere her
 

logo-kristeligt-dagblad-fmm
thin grey line 950

Nu er det Thornings tur til at tale

Den 31. december 2011 bringer Jyllands-Posten en helsidesartikel om statsministerens nytårstale med interview af Eva og omtale af “Nu Gælder Det Danmark”. “Det er årets vigtigste tale, og det er nu, Thorning skal træde i karakter og vise, at hun er værdig til embedet. Det er en enestående lejlighed for hende til at komme ud til så mange danskere, og her vil hun kunne vende billedet af sig selv,« forklarer Eva Fisher Mellbin, der er medforfatter til en bog om nytårstalernes historie.”

jyllands-posten logo
thin grey line 950

Den første nytårstale er nøglen

Den 30. december 2011 bringer “Information” en lang artikel af Kasper Fogh Hansen der med udgangspunkt i ”Nu Gælder Det Danmark” ser på de forskellige statsministres første nytårstaler og konkluderer, at Helle Thorning-Schmidts første nytårstale vil være nøglen til at forstå hendes resultater og karriere.

Læs mere her
 

dagbladet information
thin grey line 950

Nytårstalen er en dansk tradition

Den 30. december 2011 bringer Kristeligt Dagblad på forsiden den første af en række artikler om statsministerens nytårstale med reference til “Nu Gælder Det Danmark”: “Sammen med sin mand Franz-Michael Skjold Mellbin har [Eva Fischer Mellbin]  netop udgivet bogen ”Nu gælder det Danmark!” om statsministrenes nytårstaler gennem tiden. (...) ”Helt fra Staunings første tale er fællesskabet omdrejningspunktet. Talen skal slå ned på, hvad der er specifikt dansk – også værdipolitisk. Hvad der samler os som nation i dag i en globaliseret verden,” siger Eva Fischer Mellbin.”

Læs mere her
 

logo-kristeligt-dagblad-fmm
thin grey line 950

Nytårstalens Anatomi

Den 31. december 2011 giver “Politiken” et portræt af statsministerens nytårstale før Helle Thorning-Schmidts nytårstale 2012. “Politiken” interviewer Eva og skriver bl.a. at hun med bogen ' Nu gælder det Danmark! Statsministrenes nytårstaler' har udgivet og kommenteret samtlige nytårstaler siden 1940. (...) »Hvis man spørger folk, hvilke taler, de husker, er det f. eks. Anker Jørgensens ' Det er en kold tid, vi lever i' og Schlüters taler, fordi de samlede os i en krisetid. Vi husker også Poul Nyrup Rasmussens tale med moren på cyklen og Foghs opgør med smagsdommerne fra 2002. Det samme gælder Foghs tsunamitale, hvor vi så en anden side af Fogh, der viste sympati for de sydøstasiatiske ofre. Og så Løkkes efterlønstale«, siger Eva Fischer Mellbin.”

politiken logo
thin grey line 950

Lyt!: Nytårstalen - statsministerens kontakt til borgerne

Orientering den 11. november 2011 kl. 16:10 på  P1 i Danmarks Radio

Hør Eva og Franz-Michael fortælle om deres nye bog i anledning af udgivelsen af “Nu Gælder Det Danmark” dagen før, som giver “et godt indblik i de vigtigste politiske begivenher OG af i statsministernes personligheder.“
 

medielogo dr p1 220 no frame
thin grey line 950

Eva Fischer Mellbin og Franz-Michael Skjold Mellbin “Nu Gælder Det Danmark!” om statsministerens nytårstale